Teknolojinin Fişini Çekmenin Dayanılmaz Hafifliği

Yeniden Bağlanmak İçin Fişi Çek
Şimdilerde, eski zamanlardan daha da sık olarak, bozguna uğramış, yorulmuş hissetme durumlarını yaşamak daha da kolaylaştı. Yaşamlarımız dikkatimizi çekmeye çalışan sonu gelmeyen uyaranlar, reklamlar ve güncellemelerin akınına uğramış durumda.  Bu uyaranların merkezlerinden birinin yaratıcısı Steve Jobs ‘Doğuyoruz, kısa bir an yaşıyoruz ve ölüyoruz. Bu uzun zamandır gerçekleşiyor. Teknoloji bu durumu değiştiren bir etken değil’ diyor, sanki biraz kinayeli olarak. 
Kanserle mücadele etmiş ve 56 yaşında yaşama veda eden Steve Jobs’un bu sözlerinde sürekli hatırlamamız gereken bir gerçeklik yer alıyor. Biz bu dünyaya yaşamaya geldik; teknolojinin ve sosyal medyanın yarattığı sanal dünya tarafından yutulmaya değil. Sürekli kendimize hatırlatmamız gereken bir gerçek!
Kendimizle bağ kurmak yerine sosyal medya üzerinden bağ kurmaya odaklandık. Sabah uyanışımızla beraber başlıyor bu sanal bağ. Belki bir email, belki bir instagram, belki internetten haber sitelerine göz gezdirmekle kuvvetlenen bağın yarattığı illüzyonun içinde aslında biz yokuz. Var olduğumuzu sanıyoruz, yanılgılar içinde kaybolup duruyor ve giderek kendimizden uzaklaşıyoruz.
Tamamiyle teknolojiyi ve sosyal medyayı kenara at demiyor uzmanlar. Sadece kendi genel sağlığın için arada fişi çekmemizi ve bağlantıyı kesmemizi öneriyorlar. Sürekli uyarılanlardan beynimizin uzaklaşması ve rahatlaması için öneriyorlar. Teknoloji bizi bir arada tutuyor, bağlantı kuruyor ama sürekli bağlantıda kalmak doğal değil ve zarar verici etkisi var.
Yaşamak İçin Fişi Çek
En son ne zaman kendinle kaldın? Yalnız olduğumuzda elimizden cep telefonunu düşürmüyoruz! Bir şeylere bakmak, izlemek ve orada saatler geçirip kaybolmakla kendinle olan değerli zamanından harcıyorsun, farkında mısın. Belki de kendimizi unutmamız için sistemin yıllar önce televizyonun icadı ile yapmaya çalıştığı bir oyun bu. Bizi daha rahat kontrol edebilmek için kendimizden uzaklaştırmak en başarılı yöntem.
Toplu ulaşımı kullananların dikkatini çekmiştir. Herkes yol boyunca elindeki cep telefonunda ya fotoğraflara bakıyor, ya oyun oynuyor, ya yazışıyor veya sosyal medyada geziniyor. Eskiden ne yapıyorduk acaba? Giderek kendimizle olmaktan sıkılmaya mı başladık?

Şimdide Yaşamak

Ne zaman elimize telefonumuzu alsak; yemekte veya sabah uyandığımızda emailleri cevaplamaya başlamak, kendimizi bu andan, şimdiden uzaklaştıyoruz. Teknolojiden bir adım uzaklaşmakla şimdiyi tam anlamıyla yaşamak için alan yaratıyoruz. Tweet atarken, resim post ederken veya mesajlaşırken şimdiden gerçekten keyif almak zor. Tek bir yaşamımız var ve bundan en iyi şekilde yararlanmamız önümüze sonsuz fırsatlar sunuluyor, farkında varabilirsek!

Yaratıma alan Yaratmak

Teknolojiye bağlı kaldıkça tüketim halindeyiz. Yaratmak için bağlantıyı kesmemiz gerekiyor. Zihinlerimizi sürekli enformasyon bombardımanına tuttukça yaratım için kapasitemizde alan kalmıyor.

Gerçek olanı yaşamak için fişi çek!

Kendinle İletişim Kurmak

Kendi isteklerinin farkında mısın? Gerçekte neyi seviyorsun ve sevmiyorsun, kendini en son ne zaman dinledin? Sürekli bağlantı dünyasında kendinle huzurlu bir an bulmak kolay değil. Cep telefonunu ve bilgisayarını kenara koyup kendinle zaman geçir. Haftada 1 saat kendinle randevulaş…

Her şey Acil Olmak Zorunda mı?

Emailler ve mesajların dünyasında önemli ve önemsiz her şey acil oluyor. Bir adım geri atıp, hemen tepki vermek yerine, önemli ve önemsizleri birbirinden ayırabilirsin. Fişi çektiğimizde uyum ve denge yeniden ortaya çıkar; bizi oradan oraya sürükleyenlere inat… 🙂

Şimdide olmak için fişi çek

Negatif Olanla Bağımı Kesiyorum

Arkadaşlar, aile ve diğer ortak zevklerini paylaştığın kişilerle bir araya geldiğin sosyal medya harika. Aynı zamanda negatif etkisi de var. Kendini karşılaştırmaya teşvik ediyor; kıskançlık, veya yetersizlik veya eksik olma hatta yalnızlık hisleri ortaya çıkıyor. Yaşamın çok çeşitli anları mevcutken yayınlanan fotoğraflara bakın. Kaç tanesinde mutsuz veya ağlayan birini görüyorsunuz? Herkes çok mutlu, yaşam süper, hayat süper. En mükemmel versiyonunla yayındasın.

Zihnini tatile çıkarmanın tam zamanı. Teknoloji ile aktifliği artan zihnin için özel bir çalışma. Tükenen yaşam enerjini geri kazandırmakla stresi, bulanıklığı, huzursuzluğu, havada olma hissini uzaklaştıran çalışmada amaç odaklanırken rahatlamak.

Düşüncelerin karmaşasından kurtulup karar verme yetini geliştirmek istediğin her zaman uygulayabilirsin. (indirim kodu: Meltem) 

SaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSaveSave